Pojdite na vsebino

Dodatna mesta za brezplačno kratkotrajno parkiranje

Kratko parkiranje 1
V neposredni bližini lekarne in trgovine so na voljo štiri mesta za brezplačno 20-minutno parkiranje. (Foto: Občina Ankaran)

V središču Ankarana v neposredni bližini trgovine, banke, lekarne in pošte so na voljo dodatna štiri mesta za brezplačno kratkotrajno parkiranje. Uporabnike opozarjamo, da je treba za nemoteno parkiranje na teh mestih obvezno označiti uro prihoda.

Za kratkotrajna opravila v središču Ankarana je bilo že doslej omogočeno brezplačno 20-minutno parkiranje na postajališču za tržnico, ki je v ta namen označeno z modro talno oznako in z informativno tablo.

Kratko parkiranje 3Kratkotrajno brezplačno parkiranje je omogočeno tudi na modro označeni površini za tržnico. (Foto: Občina Ankaran)

Tako tam kot na novem območju 20-minutnega brezplačnega parkiranja tik pred lekarno, ki je prav tako označeno s tablo in modro talno oznako, pa je v izogib nepotrebnim nesporazumom z medobčinsko redarsko službo nujno označiti uro prihoda. To lahko storite s pomočjo parkirne ure, ki si jo lahko priskrbite na bencinskih servisih in drugih prodajnih mestih, ali pa uro prihoda prosto zapišete na list papirja in ga položite na vidno mesto na armaturni plošči.

Kratko parkiranje 220-minutno brezplačno parkiranje je na označenih območjih omogočeno ves dan, vse dni v tednu. Uporabniki morajo na teh parkirnih mestih obvezno označiti uro prihoda. (Foto: Občina Ankaran)

Parkirna mesta, ki dopuščajo 20-minutno brezplačno parkiranje, so namenjena predvsem tistim, ki niso imetniki parkirnega abonmaja in potrebujejo hiter ter lahek dostop do lekarne, trgovine in drugih storitev v središču Ankarana. Ostalim uporabnikom sta v primeru zapolnitve osrednjega parkirišča na voljo tudi parkirišče nasproti pošte ter novejše parkirišče za trgovino in gostinskim lokalom.