Pojdite na vsebino

Kako bomo pustovali v Ankaranu

Izmenjava pustnih kostumov
Utrinek s ponedeljkove izmenjave pustnih kostumov v Medgeneracijskem središču Ankaran.Izmenjava pustnih kostumov

Pust je letos zgodaj potrkal na vrata. Že ta konec tedna bo s svojo norčavostjo razvedril meglene februarske dni, kajpak tudi v Ankaranu, kjer se obetajo sobotni sprevod, torkovo rajanje, pokop in še kaj.

Za živahno pustno vzdušje se bodo že deseto leto zapored najbolj potrudili v Športnem društvu Ankaran. V soboto, 10. februarja, vabijo na pustni sprevod po Ankaranu. Zbor maškar bo ob 14. uri v središču Ankarana. V društvu opozarjajo, naj bodo otroci obvezno v spremstvu odrasle osebe, ki odgovarja zanje. V primeru dežja povorka odpade.

Na pustni torek, 13. februarja, bo Športno društvo Ankaran pripravilo pustno rajanje v Stekleni dvorani Hotela Convent v Adrii. Rajanje se bo začelo ob 17. uri, ob 19. uri pa bodo maškare izpred hotela krenile proti Valdoltri, kjer bo pokop pusta.

Društvo upokojencev in starejših občanov Ankaran bo v nedeljo, 11. februarja, popeljalo krajanke in krajane na ogled velikega pustnega karnevala v Cerknici. O etnoloških maskah, ki jih tam gotovo ne bo manjkalo, pa se bodo na torkovem tehniškem dnevu poučili učenci ankaranske osnovne šole, ki bodo dan posvetili izdelovanju mask, medtem ko se bodo vrtčevske maškare podale na sprehod po Ankaranu.

Pred letošnjim pustovanjem je Občina Ankaran v ponedeljek v prostorih Medgeneracijskega središča prvič pripravila tudi izmenjavo pustnih kostumov, ki se je izkazala za koristno in zaželeno prakso.