Pojdite na vsebino

Klif je podelil priznanja najboljšim športnikom za leto 2023

Zveza športnih društev Klif Ankaran, ki povezuje 11 športnih društev, je prvič razglasila najboljše športnike. Prejemnica zlate plakete za leto 2023 je Tajda Lovšin, odlična odbojkarica na mivki. Priznanje za razvoj športa in življenjsko delo pa sta prejela Vladimir Jakomin in Jovo Milinkovič.

Na Sv. Katarini je bilo v soboto vse v znamenju športa, saj je Zveza športnih društev Klif ob podelitvi priznanj za najboljše športnike v letu 2023 organizirala tudi športne aktivnosti in druženje športnih klubov ter rekreativnih športnikov. V popoldanskem času so v soorganizaciji s športnimi društvi potekale različne športne igre, ob tem tudi piknik, saj je bil namen tega dne poleg podelitve priznanj tudi povezati športna društva ter omogočiti sproščeno druženje. 

Tajda Lovšin_zlato priznanje športnici 2023Prejemnica zlate plakete za šport v letu 2023 je Tajda Lovšin. 

V nadaljevanju je sledil uradni del, v okviru katerega so bila podeljena priznanja za najboljše športnike v letu 2023. Zlato plaketo je prejela Tajda Lovšin, in sicer za svoje uspehe v odbojki na mivki. Ob tem je bilo podeljenih tudi 13 srebrnih in 13 bronastih plaket ter 39 priznanj ankaranskim športnikom. Priznanja za razvoj športa in življenjsko delo sta prejela Vladimir Jakomin na področju kajak-kanuja, in Jovo Milinković na področju nogometa. 

Priznanje športnikom 2023_2Miran Stanovnik (župan občine Log-Dragomer), prejemnika priznanja za razvoj športa in življenjsko delo Vladimir Jakomin in Jovo Milinkovič, Esad Kajtazovič (predsednik Zveze športnih društev Klif). 

Dogodek je popestril prihod 75 kolesarjev 4. humanitarnega kolesarjenja na relaciji Gorje-Ankaran (186 km), ki so v Ankaran pripeljali tudi slovensko baklo in olimpijsko baklo Sarajevo 1984. 

Priznanje športnikom 2023_5Prihod slovenske bakle in olimpijske bakle Sarajevo 1984 s kolesarji humanitarne akcije Gorje-Ankaran, med njimi tudi predstavnik Ankarana Danijel Magdič (levo), Peter Torkar (župan občine Gorje), Anja Mandelj (olimpijka in ambasadorka kolesarjenja).  

S svojo prisotnostjo so dogodek počastili tudi ankaranski župan Gregor Strmčnik, župan občine Gorje Peter Torkar in župan občine Log-Dragomer Miran Stanovnik ter športni funkcionarji Olimpijskega komiteja Slovenije in regijskih športnih pisarn.

Priznanje športnikom 2023_7Organizatorji in udeleženci kolesarske poti Gorje-Ankaran v družbi ankaranskega župana Gregorja Strmčnika in predstavnika Centra za multiplo sklerozo, ki je prejel simboličen bon za sredstva, zbrana v humanitarni kolesarski akciji Gorje-Ankaran.  

V okviru kulturnega programa, ki sta ga spretno vodila uveljavljeni voditelj Evgen Ban in mladi Ankarančan Rok Kužner, so nastopili učenci ankaranske osnovne šole, pevka Ariana Lucas in glasbena skupina Under Zero, ki je prisotne zabavala tudi po zaključku formalnega dela.

Priznanje športnikom 2023_6

Priznanje športnikom 2023_3

Priznanje športnikom 2023_8

Priznanje športnikom 2023_9

Športnik leta 2023_pevski zbor

Priznanje športnikom 2023_10