Pojdite na vsebino

Letošnji prejemnik priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča je Bert Pribac

Na razpisu za podajo predlogov za prejemnika priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča je komisija preučila utemeljitve in med dvema predlaganima kandidatoma z večino glasov vseh članov za prejemnika priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča izbrala pesnika, publicista in prevajalca Berta Pribca.

Na razpisu za podajo predlogov za prejemnika priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča, sta bila predlagana dva kandidata. Komisija, ki jo tvorijo priznani umetniki in kulturni delavci, Ines Cergol, Roberta Vincoletto, Edelman Jurinčič, Neva Zajc in Natalija Planinc, je preučila utemeljitve in med dvema predlaganima kandidatoma z večino glasov vseh članov za prejemnika priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča izbrala pesnika, publicista in prevajalca Berta Pribca.

Bert Pribac (foto: BoBo) Občina Ankaran, Mestna Občina Koper, Občina Izola in Občina Piran so s sprejetjem novega Odloka o podeljevanju priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča znova obudile to pomembno priznanje, namenjeno posameznikom, skupinam, društvom, zavodom in drugim za posebne dosežke pri oblikovanju, raziskovanju in ohranjanju kulturne identitete Istre ter njeni prepoznavnosti v širšem prostoru.

Razpis za podajo predlogov je bil objavljen 2. julija 2020. Predlagana sta bila dva kandidata. Komisija, ki jo tvorijo priznani umetniki in kulturni delavci, Ines Cergol, Roberta Vincoletto, Edelman Jurinčič, Neva Zajc in Natalija Planinc, je preučila utemeljitve in med dvema predlaganima kandidatoma z večino glasov vseh članov za prejemnika priznanja z nagrado Alojza Kocjančiča izbrala pesnika, publicista in prevajalca Berta Pribca. 

Svečana podelitev nagrade bo ob slovenskem kulturnem prazniku.