Pojdite na vsebino

Na Varnostnem sosvetu priprave na poletno sezono

Varnostni sosvet april 2024
Člani Varnostnega sosveta Občine Ankaran so se posvetili pripravam na prihajajočo poletno sezono. (Foto: Občina Ankaran)

V začetku tedna so se v občinskih prostorih na Regentovi 2 sestali člani Varnostnega sosveta Občine Ankaran, ki so kot vsako leto v tem času v središče srečanja postavili priprave na prihajajočo poletno sezono.

Ob pričakovanem izrazitem povečanju prometa bo v poletnem času potrebna večja pozornost zlasti do najšibkejših udeležencev v prometu, pešcev in kolesarjev, in sicer zlasti na odseku med Valdoltro in Lazaretom. Poostren bo tudi nadzor nad spoštovanjem parkirnih režimov, pri čemer se bodo medobčinskim redarjem pridružili tudi nadzorniki parkirišč.

Varnost v prometu bo s svojo prisotnostjo zagotavljala tudi policija. Pomočnik načelnika Policijske postaje Koper Tomaž Škabar je poročal o statističnih podatkih, ki kažejo, da je prometno varnostna situacija v Ankaranu ugodna. Izmed 972 prometnih nesreč, ki so jih v lanskem letu obravnavali na območju Policijske uprave Koper, se jih je na območju občine Ankaran zgodilo 39, pri čemer je v večini primerov prišlo zgolj do materialne škode.

V letošnji poletni sezoni je pričakovati manj kršitev naravovarstvenega režima, ki velja v morskem delu Krajinskega parka Debeli rtič, saj naravovarstveni nadzorniki poslej lahko bdijo nad morebitnimi kršitelji tudi s pomočjo čolna. Seveda bodo vestno opozarjali tudi kršitelje na kopenskem delu krajinskega parka, kjer med sezono prihaja do nedovoljenega kampiranja oziroma prenočevanja. Obenem je pričakovati tudi večjo varnost na območju Sv. Katarine, kjer zlasti v poletnem času prihaja do vlomov, tatvin in vandalizma. Občina Ankaran je namreč poskrbela za vzpostavitev video nadzora na tem območju. Delovati bo začel v prihodnjih dneh.