Pojdite na vsebino

Pouk klavirja v novi učilnici v Ulici Rudija Mahniča 1

Klavir URM
Pouk klavirja se danes seli v prenovljene prostore nad Medgeneracijskim središčem Ankaran v Ulici Rudija Mahniča 1. (Foto: Občina Ankaran)

Pouk klavirja pri profesorici Aleksandri Alavanja Drucker bo od danes potekal v novi učilnici v prenovljenih prostorih nad Medgeneracijskim središčem Ankaran v Ulici Rudija Mahniča 1.

S tem bo na enem mestu združen pouk vseh inštrumentov, ki jih v Ankaranu poučujejo v okviru Glasbene šole Koper. Že od lanskega leta v prostorih v Ulici Rudija Mahniča 1 odzvanjata zvoka violine in flavte, ki ju poučujeta Katja Dadič in Jelena Pešić. Danes se jima bo pridružil tudi zvok klavirja, medtem ko bodo pouk glasbene pripravnice še naprej izvajali v prostorih ankaranske osnovne šole.

»Da so otroci, ki v Ankaranu obiskujejo glasbeno šolo, poslej združeni na enem mestu, je seveda pridobitev, saj jim to omogoča, da drug drugega poslušajo, in odpira možnosti sodelovanja med njimi,« je selitve v novo učilnico vesela profesorica klavirja Aleksandra Alavanja Drucker, ki je svojih 18 učenk in učencev doslej poučevala v učilnici v pritličju stavbe na Bevkovi 1.