Pojdite na vsebino

Prva je prijokala na svet Kaja

Obisk SBI
Podžupanje ankaranske, izolske in piranske občine ter koprski župan na obisku pri letošnji prvorojenki v izolski porodnišnici. (Foto: FB Občina Izola)

Na prvi dan novega leta so se predstavniki istrskih občin skupaj odpravili v izolsko porodnišnico, ker so pozdravili prihod prve novorojenke v letu 2024.

Potem ko je zadnja v letu 2023 30. decembra v Izoli prijokala na svet deklica Brina, se ji je kot prvorojena v letošnjem letu pridružila deklica Kaja. Z mamico sta se včeraj razveselili obiska predstavnikov štirih istrskih občin – ankaranske podžupanje Martine Angelini, izolske podžupanje Nataše Čerin, piranske podžupanje Mie Botter Marasovič in koprskega župana Aleša Bržana. Poleg čestitk in dobrih želja sta prejeli v dar grafiko akademske slikarke Ljerke Kovač.

Predstavniki občin so vse novorojenčke v izolski porodnišnici obdarili s plišastimi medvedki, njihove starše in medicinsko osebje pa so ob obisku pozdravili z iskrenimi čestitkami ter željami za srečno in zdravo življenje.

Dežurna ginekološka specialistka v izolski porodnišnici, dr. Zorana Kocić, je povedala, da je v letu 2023 na svet prijokalo 520 otrok, in sicer 246 deklic ter 274 dečkov.