Pojdite na vsebino

Tačke pomagačke so nas naučile pasjega bontona

Tačke pomagačke v MSA - 2
Tačke pomagačke v MSA - 2

V Medgeneracijskem središču Ankaran smo včeraj gostili štiri izjemno prijetne in prijazne štirinožne goste in njihove spremljevalke iz društva Tačke pomagačke. Na mednarodni dan prijaznosti so nas Fin, Agatha, Pictsie in Mila naučili bontona po pasje.

Društvo Tačke pomagačke je prostovoljsko društvo, ki terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja že v okoli 130 ustanovah po vsej Sloveniji. Njihovo delo odlikujejo prijaznost, toplina in iskrenost. V to so se lahko prepričali tudi obiskovalci Medgeneracijskega središča Ankaran, ki so se v velikem številu udeležili včerajšnjega srečanja s Tačkami.

Tačke pomagačke v MSA - 4Včerajšnji večer v MSA smo preživeli v prijetni družbi štirih kosmatincev.

Mentorici Tanja Knap in Maša Ražman Knap sta predstavili pasme štirih kosmatincev –  njunih Agathe in Mile pasme kavalier, valižanskega ovčarja po imenu Pictsie v spremstvu vodnice Urške Ferletič ter šetlandskega ovčarja Fina, ki je še pripravnik in se bo v tandemu z vodnico Darjo Janežič kmalu pridružil vrstam Tačk pomagačk.

Skupaj so predstavili bonton po pasje oziroma kako pravilno pristopiti h kužkom. Hitri gibi in vriski jih strašijo, so poučili prisotne. Preden kužka pobožamo, moramo lastnika vprašati za dovoljenje. Približamo se počasi in nežno, v kužka ne silimo, je še eno pravilo, ki se ga je treba držati. Prav tako vanj ne strmimo, saj to lahko razume kot grožnjo. Tako otroci kot odrasli so pozorno prisluhnili naukom vodnic in jih nato tudi preizkusili s štirimi Tačkami pomagačkami.

Tačke pomagačke v MSA - 1Z leve: Fin, Agatha, Mila in Pictsie v družbi njihovih vodnic.

Tačke pomagačke v MSA - 3Otroci so po predstavitvi preizkusili pravila bontona po pasje.