Pojdite na vsebino

Tudi v Ankaranu vzpostavljena Digi info točka

Digi info točke - zemljevid
Ankaranska Digi info točka je odprta pet dni v tednu.

Od ponedeljka po vsej državi deluje 222 Digi info točk, ki so namenjene povečanju digitalne vključenosti in pismenosti prebivalstva. Prvih 62 so odprli že 13. oktobra, v ponedeljek pa je med preostalimi 160 zaživela tudi Digi info točka v Medgeneracijskem središču Ankaran.

V projektu, ki ga financira Ministrstvo za digitalno preobrazbo, kot vodilni partner sodeluje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj z mrežo območno obrtno-podjetniških zbornic. Na ministrstvu poudarjajo, da se je s tem začelo novo poglavje v prizadevanjih za povečevanje digitalne vključenosti in pomoči digitalno manj pismenim ljudem oziroma nadaljevanje izobraževanja in usposabljanja ter širjenja vedenja o neštetih koristih uporabe digitalnih tehnologij.

Na informacijskih točkah (v vsaki občini je vzpostavljena ena, v mestnih občinah pa po dve) lahko obiskovalcem posebej za to usposobljeni svetovalci na razumljiv način svetujejo in praktično pomagajo pri uporabi digitalnih javnih storitev, denimo pri uporabi elektronske osebne izkaznice in mobilne aplikacije, pri prijavi v elektronske storitve in pri elektronskem podpisovanju ter dostopu do informacij o delu državne uprave na portalu gov.si.

Prav tako pomagajo pri dostopu do in uporabi portalov, kot so eUprava, Spot, zVem in eDavki, ter dostopu do elektronskih storitev Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Uporabniki Digi info točk lahko med drugim pridejo tudi do informacij glede dostopa do elektronske zemljiške knjige, uporabe elektronske vinjete in osnov kibernetske varnosti.

Ankaranska Digi info točka, ki se nahaja v MSA, je odprta pet dni v tednu – tri dni zjutraj in dva dni popoldne:

Ponedeljek: 8.00 – 12.00

Torek: 12.00 – 15.00

Sreda: 8.00 – 12.00

Četrtek 12.00 – 15.00

Petek: 8.00 – 12.00