Pojdite na vsebino

Vabilo k soustvarjanju razvoja območja »LAS Zelena Istra«

196782mokfoto2021fotojakaivančič
Foto: Jaka Ivančič

Lokalna akcijska skupina (LAS) »Zelena Istra« je začela s pripravo Strategije lokalnega razvoja (SLR), ki je podlaga za delovanje LAS in izvajanje projektov v obdobju do l. 2027. V pripravo strategije želi vključiti čim več lokalnih prebivalcev in deležnikov, zato vabi k udeležbi.

Pri pripravi SLR lahko sodelujejo vsi (fizične osebe, kmetje, podjetniki, občine, društva/NVO, javni zavodi ind.), ki želijo s svojimi idejami in projekti aktivno prispevati k razvoju Istre. 

Vabljeni na drugo od petih delavnic, na katerih bodo prisotni skupaj opredelili potrebe, izzive in potenciale na območju ter zastavili predloge ukrepov/projektov za realizacijo le- teh.

Delavnica bo v ponedeljek, 27. marca, s pričetkom ob 17. uri v Medgeneracijskem središču Ankaran, Ulica Rudija Mahniča 1, Ankaran. Tema delavnice so Socialne inovacije, ranljive skupine (mladi, starostniki itd).

Prijava na delavnico je obvezna, prijavite se: TUKAJ.

Svoje projektne ideje lahko predstavite tudi na obrazcu (TUKAJ) in  ga pošljete po e-pošti: info@sredisce-rotunda.si

Vse to bo predstavljajo temelj za pripravo SLR in delovanje ter izvajanje projektov LAS. 

Napovednih ostalih delavnic:

3. delavnica z naslovom: Turizem, kulturna dediščina bo v sredo, 29. marca 2023, ob 17. uri v Kulturnem Domu Božidarja Jakca, Padna 11, Sečovlje.

4. delavnica z naslovom: Trajnostno kmetijstvo in varovanje okolja bo v petek, 31. marca 2023, ob 17. uri v Manziolijevi palači, Manziolijev trg 5, Izola.