Pojdite na vsebino

Vabilo ponudnikom s področja turizma v občini Ankaran

Promo Jaka slani travnik
Slani travnik (foto: Jaka Ivančič)

Spoštovane ponudnike s področja turizma v občini Ankaran prijazno vabimo, da se nam pridružite na srečanju ponudnikov s področja turizma v občini Ankaran, ki bo v sredo, 24. 4. 2024, ob 13.00, v prostorih občinske uprave, Regentova ulica 2, in na slanem travniku pri Sv. Nikolaju.

Uvodni del srečanja bo namenjen predstavitvi aktivnosti za pripravo Strategije razvoja turizma Istre 2030. Istrske destinacije Piran-Portorož, Izola, Koper in Ankaran so leta 2023 sprejele odločitev in pristopile k pripravi skupne strategije na področju turističnih dejavnosti. S tem namenom so že stekle določene aktivnosti, ki bodo predstavljene na srečanju. Cilj srečanja pa je tudi zbrati mnenja in poglede ponudnikov, ki jih bomo nato posredovali izvajalcem.

Drugi del srečanja bo posvečen Zeleni shemi slovenskega turizma. V letu 2023 je destinacija Ankaran prejela bronasti znak Zelene sheme slovenskega turizma – Slovenia Green Destination BRONZE. Z vstopom v shemo smo se zavezali, da bomo spodbujali trajnostno delovanje, združevali trajnostna prizadevanja ter promovirali lokalni značaj in zelene zgodbe. Na srečanju bomo zato kratko predstavili Zeleno shemo slovenskega turizma, njen namen in pomen za našo destinacijo.

Sledil bo sprehod čez slani travnik, kjer se bomo seznanili s projektom Čez slani travnik in načrti za vsebinski razvoj območja v prihodnosti.

Zaradi organizacije aktivnosti vljudno prosimo za potrditev vaše udeležbe na elektronski naslov: nina.jurincic@obcina-ankaran.si, najkasneje do petka, 19. 4. 2024, do 12. ure.

Prijazno povabljeni vsi ponudniki namestitev in ostalih turističnih storitev v občini Ankaran! Možna je tudi udeležba več oseb iz enega storitvenega obrata.