Pojdite na vsebino

6. aprila se začenja obvezna deratizacija in dezinsekcija kanalizacijskega omrežja  

Marjetica Koper obvešča, da bo v aprilu opravila prvi del deratizacije in dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Ankaran in Mestne občine Koper. Na območju Ankarana se bodo dela začela v ponedeljek, 6. aprila 2020.  

Deratizacija in dezinsekcija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, občane prosimo, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in druge morebitne moteče kose, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke. 

Ob tem občane pozivamo, naj nam sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob/v javnem kanalizacijskem omrežju. Prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij se namreč določajo glede na prijave občanov v tekočem letu.

Postopki izvedbe deratizacije in dezinsekcije bodo zaradi izrednih razmer in sprejetih varnostnih ukrepov, potekali prilagojeno in bodo sledili priporočilom vlade, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ukrepom, ki so jih sprejeli v obeh občinah. 

Za vse pobude ali vprašanja pokličite na sedež izvajalca gospodarske javne storitve: 

Marjetica Koper d.o.o., Sektor Kanalizacija, tel.: (05) 66 33 801, e-pošta: kanalizacija@marjeticakoper.si 

oz. pogodbenega izvajalca storitve:

RADIT KOPER  dezinfekcija, storitve in trgovina d.o.o., tel.: 041 531 201, e-mail: radit@siol.net