Pravila varstva zasebnosti in piškotkov

Pravila varstva zasebnosti in piškotkov

Vaše podatke lahko obdelujeta in uporabljata Občina Ankaran in TIC Ankaran ter agencije in druga podjetja, s katerimi Občina Ankaran in TIC Ankaran sodelujeta. 

Ta pravila varstva zasebnosti in uporabe piškotkov veljajo za vse uporabnike spletnega mesta in z njim povezanih podstrani. 

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletni mesti www.obcina-ankaran.si ali www.visitankaran.si  (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da se strinja s temi Pravili varstva zasebnosti in piškotkov.

I. Varstvo osebnih podatkov

Na Občini Ankaran spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), našo politiko varstva zasebnosti in piškotkov ter internimi akti Občine.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnosti in piškotkov, je Občina Ankaran, Jadranska cesta 66, 6280 Ankaran.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov na Občini Ankaran je 

DATAINFO.SI, d. o. o. 

Tržaška cesta 85, SI - 2000 Maribor

Tel:  +386 (0) 40 733 798

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov Občine Ankaran in TIC Ankaran je družba Studio Kernel d. o. o., Ferrarska ulica 8, 6000 Koper. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Občina Ankaran in TIC Ankaran zbranih osebnih podatkov ne posredujeta tretjim osebam ali v tretje države.

Vaše podatke lahko obdelujeta in uporabljata Občina Ankaran in TIC Ankaran ter podjetja, agencije ali druga podjetja, s katerimi občina in TIC Ankaran sodelujeta.

Občina Ankaran in TIC Ankaran za pošiljanje e-novičnikov uporabljata spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek, naslov, elektronska pošta, država. Spletna platforma MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679). Splošni pogoji uporabe in Politika zasebnosti platforme  MailChimp so dostopni na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Občina Ankaran in TIC Ankaran za spletni mesti www.obcina-ankaran.si in www.visitankaran.si zbirata in obdelujeta osebne podatke na podlagi privolitve in legitimnega interesa.

5.1. Obdelava na podlagi privolitve

Občina Ankaran in TIC Ankaran zbirata in obdelujeta osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja splošnih novic in akcijskih ponudb. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen Občina Ankaran in TIC Ankaran od posameznika zbirata in obdelujeta naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov, elektronski naslov.

5.2. Obdelava na podlagi legitimnega interesa

Občina Ankaran in TIC Ankaran zbirata in obdelujeta osebne podatke posameznikov na podlagi legitimnega interesa ob njihovi hkratni seznanitvi, da lahko privolitev kadarkoli prekličejo.  

Podatki se obdelujejo in zbirajo za naslednje namene: 

- za namene pošiljanja e-novic o aktualnem dogajanju v Ankaranu po elektronski pošti enkrat mesečno: ime, priimek ter elektronski naslov;
- za vnos pobud s strani meščanov (ko meščani lahko preko spletne strani https://oba.si/sl/za-obcane/pobudbe-obcanov oddajo svoje pobude): ime in priimek, elektronski naslov, telefon, ulica in hišna številka oziroma označena lokacija preko klika na zemljevid;

Posameznik potrjuje, da je z oddajo podatkov preko tega obrazca seznanjen z namenom in pravili varovanja osebnih podatkov, omogočena pa mu je tudi povezava do Politike varstva zasebnosti in piškotkov.

Občina Ankaran in TIC Ankaran bosta podatke iz tako oddanega naročila uporabila izključno za posredovani namen.

6. Varstvo osebnih podatkov

Občina Ankaran in TIC Ankaran za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajata vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi samo na podlagi internih aktov bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi privolitve, se hranijo do preklica.

Osebni podatki uporabnika – posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo dokler obstaja namen.

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Občina Ankaran, Jadranska cesta 66, 6280 Ankaran, ali preko elektronske pošte info@obcina-ankaran.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bosta Občina Ankaran in TIC Ankaran nemudoma izvedla vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bosta o tem obvestila, prav tako bosta s tem seznanila pristojni nadzorni organ Republike Slovenije.

II. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka
Servis
Veljavnost
Opis
phpsessid


do konca seje
Sejni piškotek za vzdrževanje uporabnikove seje na spletnem mestu
Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka
Servis
Veljavnost
Opis
_ga
Google Analytics
2 leti
Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat
Google Analytics
seja
Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid
Google Analytics
seja
Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov Občine Ankaran in TIC Ankaran bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnih mestih www.obcina-ankaran.si in www.visitankaran.si in velja od 25. maja 2018 dalje. 


Politika varstva osebnih podatkov pri izvajanju videonadzora 

V Občini Ankaran izvajamo videonadzor z  namen varovanja posameznikov (uporabnikov, zaposlenih in obiskovalcev) ter premoženja organizacije (na podlagi zakonitega interesa, kot ga določa točka (f) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe, v povezavi s 76. in naslednjimi členi ZVOP-2). 

Videonadzor nam bo v pomoč pri odkrivanju, obravnavi ali reševanju incidenčnih oz. izrednih dogodkov, kaznivih dejanj, odškodninskih ali drugih zahtevkov. Posnetki se hranijo 3 mesece. Videonadzora ne izvajamo na način, ki bi imel poseben vpliv obdelave. Prav tako videonadzor ne omogoča neobičajne nadaljnje obdelave, kot so prenosi subjektom v tretje države, spremljanje dogajanja v živo, možnost zvočne intervencije v primeru spremljanja dogajanja v živo. Vse informacije glede izvajanja videonadzora lahko pridobite na telefonski številki oz. elektronskem naslovu Občine Ankaran. Pravice posameznikov so opisane v tej Politiki zasebnosti. Dodatna vprašanja lahko naslovite tudi na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov.