Čista obala 2019

Cista obala - prostovoljci
Prostovoljci z zbranimi odpadki, vir: http://www.izvrs.si

V soboto 21. 09. 2019 bo Inštitut za vode RS v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Zavodom TRI-NITI izvedel že deseto čistilno akcijo ČISTA OBALA 2019, ki bo potekala na območju vseh obalnih občin.

Tudi letos poteka akcija v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer - International Coastal Cleanup Day (ICC), ki med čiščenjem zbira tudi podatke o količinah in tipu zbranih odpadkov.

Čistilna akcija bo potekala na področju obalnih občin in so zaradi same organizacije prijave obvezne. Zato se naj vsi prostovoljci na akcijo prijavijo najkasneje do 19.9.2019 na email: uros.robic@izvrs.si. Več informacij najdete na tej povezavi ali na tel. št. 01 47 75 328. 

Čista obala je čistilna akcija na območju slovenskih obalnih občin, ki poteka že deseto leto in je poleg čiščenja namenjena tudi ozaveščanju ljudi s ciljem zmanjševanja vnosa novih odpadkov v morsko okolje.

Na Mednarodni dan čiščenja obal (International Coastal Cleanup) se po vsem svetu izvajajo akcije čiščenja obal, jezer in rečnih brežin. Posebnost čiščenja obal je v tem, da se med čiščenjem zbirajo podatki o količinah in tipu zbranih odpadkov. Zbrani podatki o odpadkih se posredujejo krovni organizaciji Ocean Conservancy iz ZDA, ki izda letno poročilo.

Več o projektu International Coastal Cleanup: http://www.oceanconservancy.org/our-work/international-coastal-cleanup/

Sobota
21. sep
09:00
Organizator: Inštitut za vode RS, Ministrstvo za okolje in prostor ter Zavod TRI-NITI