Pojdite na vsebino

Istrski maraton prestavljen na oktober

Organizator Društvo Istrski maraton obvešča, da bo prireditev 7. Istrski maraton zaradi trenutnih razmer glede širjenja korona virusa SARS-CoV-2 in ukrepov, ki se iz dneva v dan zaostrujejo, prestavljena na drug termin.

"Nov datum prireditve je 10. in 11. oktober 2020. Vse tri tekaške razdalje bodo potekale po enakih trasah, kot je predvideno, centralno prizorišče bo ravno tako v Ankaranu, v Adrii Ankaran," sporočajo iz društva.

Organizatorji največje športne prireditve v slovenski Istri so sporočili, da čutijo »odgovornost za vse, ki so neposredno ali posredno povezani s prireditvijo. Zato se zahvaljujemo za razumevanje vsem predstavnikom medijev ter skoraj 5.000 prijavljenim tekačicam in tekačem, otrokom in njihovim spremljevalcem na otroških tekih, okoli 1.000 prostovoljcem, vsem obiskovalcem in lokalni skupnosti, ki nam nudi gostoljubje na trasah od Ankarana do Pirana.«

Prestavitev datuma je izjemno velik organizacijski zalogaj, so pojasnili in dodali, da so se z izjemno veliko truda in pomočjo vseh deležnikov uspeli dogovoriti glede lokacije in tehnične izvedbe, tako da bo prestavljen maraton »preslikava« iz aprila v oktober.

Kot poudarjajo, so odločitev za prestavitev datuma sprejeli, ker je treba spoštovati odredbo ministra za zdravje (povezava na odredbo) in ker si prizadevajo, da zagotovijo varnost vseh udeležencev.

Vse tekače obveščajo, da bodo njihove prijave avtomatično prenesene na nov datum. Tisti tekači, ki jim nov termin ne ustreza, se lahko do 10. aprila 2020 odjavijo. Še vedno pa so možne dodatne prijave, in sicer do začetka maratona v oktobru, zato so v pripravi spremembe razpisa.

Organizatorji še pojasnjujejo, da so pri premiku datuma iskali najboljšo možno pot in upoštevali razpoložljivost lokacije, tehnične izvedbe in bližine drugih tekaških prireditev.

Zavedajo se, da ni idealnih rešitev, vendar so prepričani, da je v tem trenutku ta optimalna. Računajo na razumevanje, solidarnost, podporo in pomoč vseh; tako medijev, tekačev, prostovoljcev, lokalne skupnosti, kot tudi drugih tekaških prireditev. »Naša odločitev je odgovorna, nikakor pa ni lahka in enostavna,« poudarjajo.

Vse dodatne informacije bodo na voljo v naslednjem tednu tudi na spletni strani prireditve www.istrski-maraton.si.