Pojdite na vsebino

Nova parkirna mesta v naselju Ankarana

novaparkirnamestavnaseljuankaran
Z novim parkiriščem bodo občani in obiskovalci imeli na voljo 22 novih parkirnih mest. Foto: Občina Ankaran

Občina Ankaran je v okviru urejanja mirujočega prometa nedavno pričela z gradbenimi deli za izvedbo novega parkirišča na začetku Bevkove ulice, ki zajema izgradnjo 22 novih parkirnih mest za avtomobile ter parkirnih mest za motorje in kolesa.

Začela se je gradnja novega parkirišča na začetku Bevkove ulice. Foto: Občina Ankaran 

Poleg ureditve parkirnih mest projekt zajema postavitev nove javne razsvetljave, ureditev meteorne kanalizacije, nove kabelske kanalizacije ter rekonstrukcijo odseka javnega vodovoda s hišnimi priključki. 

Celotno parkirišče bo zajemalo 22 parkirnih mest, od tega bosta dve namenjeni invalidom. Ob dovozni poti v vrtec je predvidena tudi ureditev parkirnih mest za motorje in kolesa. V projektu je ob ograji vrtčevskega igrišča predvidena ozelenitev s plezalkami jasmina ter zasaditev novih dreves. Projekt predvideva tudi ohranjanje obstoječih dreves, ki bodo avtomobilom v poletnih mesecih nudila prijetno senco.

Strošek investicije znaša z davkom na dodano vrednost 238.229,77 EUR; na javnem naročilu je bil izbran izvajalec družba Grafist d. o. o. Dela bodo trajala predvidoma do sredine marca prihodnjega leta.

V času izvedbe projekta je na navedenem območju predvidena delna zapora ceste, in sicer od 6. 12. 2022 do 1. 3. 2023 vse dni v tednu neprekinjeno (24 ur na dan). 

Vljudno prosimo za dosledno upoštevanje cestnoprometnih oznak in varnostnih opozoril. Za nevšečnosti se vnaprej opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.