Pojdite na vsebino

Občinsko obdarovanje najšibkejših

Občina Ankaran je v preteklih dneh obdarila starostnike in otroke iz socialno ogroženih družin. S tem bo decembrski čas polepšan tudi tistim, ki so prikrajšani za nekatera praznična doživetja.

Ko leto jemlje slovo, je čas za upanje v lepši jutri, še posebej letos, ko se poslavljamo od leta, ki je bilo precej negotovo in do mnogih neprijazno. Globoko je zarezalo v naš vsakdan, odnose in občutek varnosti. 

Občina Ankaran je tudi v drugem valu epidemije ponudila pomoč vsem občanom, ki zaradi starosti, bolezni ali odsotnosti svojcev ne morejo sami po opravkih oziroma bi bilo zadrževanje v trgovinah in lekarni zanje v tem času še posebej tvegano. Oktobra je zagotovila telefonsko številko za vse, ki bi potrebovali kakršno koli pomoč. 

Decembra pa je Občina Ankaran obdarila starostnike in otroke iz socialno ogroženih družin. Seznam upravičencev je na podlagi strokovne ocene pripravil Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Koper, skupaj s koprsko enoto Centra za socialno delo Južna Primorska, Gerontološkim centrom Koper in svetovalno službo Osnovne šole Ankaran. Pakete so občani prejeli v preteklih dneh.

Naj bodo prihajajoči prazniki karseda prijetni in naj vam leto, ki prihaja, čim prej vrne bližino sosedov, svojcev, prijateljev in znancev.