Pojdite na vsebino

Pomoč starejšim občanom, kroničnim bolnikom in drugim v času velike nevarnosti okužbe s koronavirusom

Od ponedeljka, 26. 10. 2020, je v občini Ankaran starejšim občanom, kroničnim bolnikom in vsem, ki storitev nujno potrebujejo, znova na voljo oskrba z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami in živili ter zdravili. Stroške storitve v celoti krije Občina Ankaran

V času velike nevarnosti okužbe z virusom Sars-Cov-2, koronavirusom, so starejši občani in kronični bolniki med najbolj ogroženimi skupinami. Za ohranitev njihovega zdravja in v izogib hujšim zapletom ob morebitni okužbi je zelo pomembno, da se v čim večji možni meri izogibajo stikom z drugimi in ne obiskujejo trgovine, lekarne ter drugih zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje večje število ljudi. Storitev je namenjena tudi osebam, ki jo iz različnih drugih razlogov nujno potrebujejo.

Stroške storitve nabave in dostave v celoti krije Občina Ankaran.  

Sodelavci Občine Ankaran klice občanov, ki potrebujejo najnujnejša živila, higienske pripomočke in zdravila, sprejemajo na telefonski številki 051 288 197, vsak delovni dan med 8. in 14. uro.

V tem času pozivamo vse, da v duhu solidarnosti tudi sami pomislijo na tiste, ki so še posebej ogroženi in jim po svojih močeh skušajo pomagati. 

Vljudno prosimo, da o možnostih oskrbe obvestite tudi starejše, ki nimajo dostopa do spleta.