Pojdite na vsebino

Skrb za varnost otrok v prometu ob vstopu v šolo

Ob začetku novega šolskega leta bosta s ciljem zagotavljanja varnosti otrok v prometu v Ankaranu okrepljena nadzor in skrb za varnost otrok v okolici šole. Prisotni bodo redarji, policisti in upokojenci. Občina poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu k previdnosti in pozornosti.

Na spletni strani Agencije za varnost prometa je na voljo za ogled 312 načrtov šolskih poti, tudi za ankaransko šolo (vir: www.avp-rs.si)  

V prvih septembrskih dneh bodo za varno šolsko pot ankaranskih učencev intenzivneje skrbeli občinski redarji, policisti in ankaranski upokojenci, ki bodo prisotni na najbolj obremenjenih točkah v okolici šole. Upokojenci bodo nosili odsevne jopiče, da bodo lažje prepoznavni, in bodo otroke spremljali na prehodih za pešce.

Občina poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu k previdnosti in pozornosti. 

Ob tem je Občina poskrbela za urejeno šolsko okolico - na novo so pobarvane talne označbe, postavljeni so odsevni valji na prometnih znakih v okolici šole. Prvošolčkom pa je, kot vsako leto, zagotovila rumene rutice, ki jih bodo prejeli na prvi šolski dan. 

Načrt šolskih poti v Ankaranu si lahko ogledate na povezavi http://solskepoti.avp-rs.si/solske_poti#Ankaran