Novice iz občine

Pasje igrišče
31. maj 2023

V Ankaranu odslej pasje igrišče

Občina Ankaran je na pobudo občanov uredila pasje igrišče, ki je umeščeno nasproti podpornega zidu ob vstopu v Ankaran, na ravni parceli ob Spominskem parku.

vipava21.4.16-16
29. maj 2023

Popis nočnih metuljev v Krajinskem parku Debeli rtič

Od maja do oktobra 2023 se bo v Krajinskem parku Debeli rtič izvajal popis nočnih metuljev. Popis se bo izvajal od mraka do poznih večernih ur s svetlečimi šotori v obliki piramide. V šotorih je modra UV žarnica, ki privabi nočne metulje, jih pa ne moti.

Odlaganje odpadkov v KPDR
29. maj 2023

Odlaganje odpadkov v naravi

Minuli konec tedna je nekdo tik pred tablo na učni poti v Krajinskem parku odložil odpadno azbestno kritino. Dejanje jasno izkazuje norčevanje iz truda, ki ga lokalna skupnost vlaga v varovanje in ohranjanje narave; kot tako dejanja ostro obsojamo.

Prostovoljstvu prijazna občina DS
25. maj 2023

Prostovoljstvu prijazna Občina Ankaran

Na slovesnem dogodku Slovenske filantropije, ki se je odvijal 23. maja v Žalcu, je Občina Ankaran pridobila naziv »Prostovoljstvu prijazna občina«.

Počitniško varstvo
24. maj 2023

Počitniško varstvo 2023

Prihaja poletje in z njim počitniško varstvo v Valdoltri, ki ga organizirata Občina Ankaran in Ortopedska bolnišnica Valdoltra. Prijave se sprejemajo do zapolnitve prostih mest oziroma do 4. 6. 2023.

studiodor13122022podelitevlistineankaran-03
18. maj 2023

Postanite prostovoljci

V sklopu Nacionalnega tedna prostovoljstva (od 22. do 28. maja 2023) vabimo vse, ki bi del svojega časa namenili pomoči drugemu, ki imate radi starostnike in ki z veseljem sedete v jeklenega konjička, da se nam pridružite kot prostovoljci.

klif-iz-zrakalr
18. maj 2023

Teden naravnih parkov Slovenije

Upravljalci širših zavarovanih območij – naravnih parkov Slovenije smo z namenom ljudem približati naravo in pripomoči k razumevanju globalnih razsežnosti naše naravne dediščine strnili aktivnosti v že tradicionalni Teden naravnih parkov Slovenije.

zakljucnatiskovnakonferencalasistre
16. maj 2023

V Ankaranu se je zaključil projekt Las Istre Čez slani travnik

Občina Ankaran je zavezana trajnostnemu prostorskemu načrtovanju, zaščiti in ohranjanju naravne dediščine. Poleg Krajinskega parka Debeli rtič je v Ankaranu tudi občutljivo naravovarstveno območje – slani travnik pri Sv. Nikolaju, ki spada v mrežo območij Nature 2000.

pexels-pixabay-86722-1
16. maj 2023

Občine slovenske Istre skupaj v preventivni akciji proti tigrastim komarjem

Tudi letos občine slovenske Istre v sodelovanju s komunalnimi podjetji in zunanjimi izvajalci organizirajo preventivno akcijo zatiranja ličink tigrastih komarjev, ki je namenjena predvsem zmanjševanju možnosti za razmnoževanje komarja.