Pojdite na vsebino

Brezplačno in preprosto do virtualne knjižnice

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, katere enota deluje tudi v Ankaranu, vabi v virtualni svet knjig, časopisov in informacij. V času, ko je knjižnica zaprta, je dostop do predstavljenih virtualnih knjig brezplačen. Vabljeni v svet knjig, časopisov, revij, poslovnih informacij in katalogov.

foto: Pexels.com

  • Izposoja e-knjig v slovenskem, italijanskem in hrvaškem jeziku
  • Sveži časopisi in revije z vsega sveta 
  • Nasveti o dobrih knjigah 
  • Največja zbirka poslovnih informacij
  • Strokovni članki na enem mestu 
  • Knjižnični katalogi 
  • Vse v zvezi s pravom 
  • Najboljše enciklopedije in slovarji, ...

V času epidemije in odgovornega zadrževanja doma, knjige lahko lepšajo dneve in osmišljajo vsakdan. Knjiga bralca zlahka prestavi v druge svetove, mu pomaga pozabiti na lastni strah in skrbi. Branje dobro vpliva na kakovost bivanja, saj dokazano zmanjšuje posledice stresa, odganja tesnobnost in preganja osamljenost.

Zaradi porasta obolelih sta tako Knjižnica Ankaran kot Knjižnica Koper do nadaljnjega zaprti, a je do kakovostne literature vseeno moč dostopati skozi Virtualno Knjižnico Koper, ki je odprta je 24 ur na dan - 7 dni v tednu, dosegljiva pa le z nekaj kliki iz varnega zavetja doma.

Spletna knjižnica Biblos ponuja bogat nabor kakovostne literature. Že v tem trenutku je na Biblosu na izbiro 1.791 knjig za odrasle in otroke. Brezplačna izposoja knjig je na voljo vsem, ki so včlanjeni knjižnico in dostopajo do svetovnega spleta. V času zaprtja knjižnice sta vpis in izposoja e-knjig za vse občane brezplačna. Vpišete se lahko samostojno preko spletnega COBISS+.

Do izbire prave knjige si lahko pomagate s knjižničnim leposlovnim portalom Dobreknjige.si.

V Virtualni Knjižnici Koper so na voljo še številni elektronski viri, bogata zbirka približno 5.000 dnevno svežih časopisov in revij PressReader, zvočne pravljice, enciklopedije in podatkovne zbirke iz različnih področij znanja.

Za dodatne informacije, nasvete ali težave z dostopom do e-knjižnice so v knjižnici dosegljivi na telefonski številki 05 66 32 605 vsak dan med 9. in 15. uro. 

Izbor vsebin virtualne knjižnice Koper