Pojdite na vsebino

Deratizacija javnega kanalizacijskega omrežja

tombin
Marjetica Koper deratizacija

Javno podjetje Marjetica Koper bo v ponedeljek, 25. 10. 2021, pričelo z izvedbo tretjega kroga deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Ankaran in Mestne občine Koper.

Deratizacija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. 

Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke. 

Ob tem jih pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodalcev ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacije določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin.

Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane pozivajo, da se pridružijo akciji in deratizacijo na lastne stroške izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se občani lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201. 

V primeru neugodnih vremenskih razmer si izvajalec pridržuje pravice glede spremembe datuma izvedbe deratizacije.