Pojdite na vsebino

Odprte prijave na Luka Koper 7. Istrski maraton

Istrski maraton, foto: Fotoklub Portorož
Istrski maraton, foto: Društvo Istrski maraton

Od nedelje, 1. 12. 2019, dalje bodo odprte prijave na tri teke Istrskega maratona. Osrednje dogajanje bo 4. in 5. aprila 2020, tokrat v Občini Ankaran.

Organizator Istrskega maratona si tudi tokrat, kot vsa pretekla leta, prizadeva, da bi s potekom vseh treh tras tekačem prikazal lepote in zanimivosti naše Istre. Udeleženci bodo tekli tik ob morju, skozi oljčnike, vinograde, po Porečanki, čez naše trge in skozi naše ulice. 

Društvo Istrski maraton bo v sodelovanju z Občino Ankaran tekačem in obiskovalcem ponovno ponudilo nove in privlačne trase ter z organizacijo spremljevalnega programa, ki bo potekal v Adrii Ankaran, poskrbelo za turistično privlačno prireditev. 

Tekači se bodo od 1. decembra letos lahko prijavili na tri teke, ki se bodo izvedli v nedeljo, 5. aprila 2020: Luka Koper maraton (Ankaran–Koper–Izola–Strunjan in nazaj),OMV polmaraton (Koper–Izola–Koper–Ankaran) in rekreativni tek (Ankaran–Lazaret–Debeli rtič–Ankaran). Za rekreativni tek v dolžini 9 km je na voljo 2.250 prijavnih mest, za 21-kilometrsko progo 2.250 in za maraton 500 prijavnih mest. Skupaj bo torej slovenska Istra gostila 5.000 tekačev. 

Kapkovi otroški teki bodo potekali v soboto, 4. aprila 2020, prijave bodo odprte od februarja 2020 dalje.

Prav tako Društvo Istrski maraton že zdaj vabi vse, ki bi želeli sodelovati kot prostovoljci, naj se prijavijo preko spletne prijavnice, ki bo na voljo od 5. decembra 2019 dalje.

Vse prijave sprejemajo na svoji spletni strani www.istrski-maraton.si, kjer najdete tudi najpomembnejše informacije glede tras, tekaških srečanj, sodelovanja prostovoljcev idr. 

Organizatorji tekačem priporočajo čimprejšnjo prijavo, saj je število mest omejeno.

Več informacij

Predsednica društva, dr. Marijana Sikošek, 051 617 803 ali 

vodja prireditve, Antonela Lukič, 031 701 844.