Pojdite na vsebino

Za trajnostni kolesarski turizem v Istri

gopr0558gvavkwgmo5pob01663823601041
Strokovna ekskurzija v Poreču za kolesarjem prijazne ponudnike slovenske Istre. Foto: Izak Pogačar

Občina Ankaran izvaja vrsto aktivnosti za promocijo trajnostnega kolesarskega turizma kot partner projekta Las Istre »Oživimo podeželje«, ki ga financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

 V okvira projekta je bilo izvedenih več dejavnosti; prenovile so se oznake kolesarskih poti skupaj z informacijskimi tablami, izdelal se je zemljevid z označenimi tematskimi potmi. Trije ankaranski turistični ponudniki (resort Adria, Rezidenca Ortus in Villa Andor) so dobili naziv kolesarjem prijaznega ponudnika, obenem pa so se 21. septembra lahko brezplačno udeležili kolesarske strokovne ekskurzije in spoznali dobre prakse v okviru ture »Kolesarska doživetja okrog mesta Poreč«.

Z namenom krepitve čezmejnega sodelovanja in razvoja skupnih ter nadgradnje obstoječih kolesarskih turističnih produktov (Parenzana, EuroVela 8 in 9) je bila 16. septembra v Poreču na temo istrskega kolesarskega turizma izvedena strokovna delavnica, kjer so bile predstavljene dobre prakse in so se je udeležili pomembnejši deležniki iz Slovenije in Hrvaške.