Pojdite na vsebino

Ideaton: iščemo ideje mladih, ki bodo prispevale k boljši kakovosti življenja v Ankaranu

Ideaton simbolična
Posameznik ali skupina, čigar ideja bo najbolje ocenjena, prejme 3500 evrov za izvedbo. (Foto: pixabay)

Imate ideje in mnenja, kako narediti svojo občino boljšo za vas, mlade in generacije za vami? Ali želite biti bolj vključeni v procese odločanja na lokalni ravni? Si želite, da se vaš glas sliši in pozitivno spremeni okolje, v katerem živite, študirate ali delate?

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili z DA, imamo priložnost za vas!

Mladi kot vitalni del naše družbe prinašate nove poglede, inovativnost in svežo energijo. Vaše aktivno vključevanje v procese odločanja omogoča boljšo usklajenost socialnih politik in projektov, ki odražajo dejanske potrebe mlajše generacije. Za vašo lastno prihodnost je pomembno, da sodelujete. Vaša vključenost v procese odločanja koristi tako skupnosti kot vam samim.

V naši občini verjamemo, da ima sodelovanje mladih v lokalnih procesih in odločitvah ključno vlogo pri oblikovanju trajnostne, inovativne in vključujoče družbe. Pomembno je ustvariti okolje, v katerem so vaše ideje, pogledi in potrebe slišani.

Ideaton grafika


Sedaj imate priložnost biti del spremembe!

Opredelili smo izziv, s katerim vas želimo spodbuditi, da se vključite v soustvarjanje lokalne skupnosti in izboljšanje našega lokalnega okolja zase in za prihodnje generacije. Želimo, da s svojimi idejami in projekti prispevate k njegovi rešitvi:

 "Soustvarjaj lokalno skupnost! Razmisli, načrtuj in izvedi projekt, ki bo prispeval h kakovosti življenja v občini Ankaran."

 Z metodo IDEATON, ki jo bomo izvedli dve soboti v marcu, natančneje 9. in 23. marca, v medgeneracijskem središču Ankaran (Ulica Rudija Mahniča 1, Ankaran), z začetkom ob 10. uri, vas želimo opolnomočiti, zagotoviti aktivno sodelovanje in vas povezati z odločevalci.

Pri oblikovanju idej in rešitev za izziv lahko sodelujete sami ali v skupini.

Izvedli bomo dve IDEATON delavnici. Na prvi boste začeli konkretno oblikovati svoje ideje ter projekte za rešitev izziva. Po prvem dnevu boste že imeli definirano idejo, kaj želite narediti.

Nato bomo organizirali spletno srečanje z vami ali vašo skupino, kjer vam bo komisija podala povratne informacije o vašem projektu, vi pa boste imeli en teden časa, da naredite spremembe (če bodo potrebne) in pripravite 5-minutni pitch.

Na našem zadnjem srečanju v živo bodo udeleženci glasovali za najboljšo projektno idejo, ki jo bo nato zmagovalna skupina uresničila v naslednjih 6 mesecih.

Zmagovalna ideja/projekt bo prejel proračun v višini 3.500 € za izvedbo.

Kakšni so torej naslednji koraki?

Do 6. marca 2024, izpolnite PRIJAVNICO. Za vsa vprašanja nas lahko kontaktirajte na info@pina.si.

Veselimo se vaše udeležbe in vaših idej!