Pojdite na vsebino

Na gasilskem hokejskem turnirju zbrali skoraj 900 evrov za Regijsko varno hišo Kras

Dobrodelni gasilski hokej 2
Med borbo za pak ni manjkalo smeha.

Ankaransko drsališče se je sinoči spremenilo v prizorišče dobrodelnega hokejskega turnirja. Ob bučnem navijaškem vzdušju so se na led podale ekipe PGD Hrvatini, OGZ Koper, GZ Izola in GZ Piran.

Pobudo, da se za dober namen prelevijo v hokejiste, so lani dali gasilci PGD Hrvatini. Medtem ko so v lanskem letu na ta način pomagali društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki ter prek njega dečku Urbanu, so tokrat zbirali prostovoljne prispevke za Regijsko varno hišo Kras Centra za socialno delo Južna Primorska, ki nudi zatočišče ženskam z otroki ali brez, ki se morajo zaradi nasilja odmakniti od doma.

Dobrodelni gasilski hokej 3Živahno navijaško vzdušje. Dobrodelni gasilski hokej 1"Dajmo naši!"

Da so lahko vsi sodelujoči gasilke in gasilci zavihteli hokejske palice, gre zahvala tudi Zavodu za mladino kulturo in turizem Koper, ki je prijazno posodil manjkajoče drsalke. Ob glasnem navijanju obiskovalcev, živahnem komentiranju Bineta Čebulja in poštenem sojenju Ožbeja Koblarja sta se v finale prebili ekipi Izole in Pirana. Na koncu je slavila slednja, a nesporni zmagovalci večera so bili prav vsi, ki so ga soustvarili – tako gasilci kot obiskovalci, ki so v dobrodelne skrinjice prispevali 891,68 evra.

Dobrodelni gasilski hokej 4Tudi župan Gregor Strmčnik je gasilcem čestital za odlično športno borbo, predvsem pa za plemenito pobudo.

»Iskrena hvala vsem, ki ste dogodek organizirali in vsem gledalcem ter tekmovalcem za dobrodelne prispevke! Takšno darilo vedno polepša življenje v varni hiši, tako zaradi prejetih sredstev kot tudi zaradi zavedanja, da obstajajo ljudje, ki jim je mar za druge,« je dejala vodja varne hiše Nataša Prelesnik Korošic, ki je ob drsališču navijala v družbi sodelavk Kristine Dekleva in Valentine Kovač.

Dobrodelna hokejska napis"Stop nasilju! Skupaj za varno hišo," je bilo glavno sporočilo sinočnjega dobrodelnega dogodka. 


Fotografije: Tomaž Primožič