Pojdite na vsebino

Očistimo Ankaran

20230406-vabilo-na-cistilno-akcijo-01-1
Spletna verzija vabila na čistilno akcijo.

Občina Ankaran in Krajinski park Debeli rtič v sodelovanju s Športnim društvom Ankaran ob dnevu Zemlje, v soboto, 22. aprila 2023, ob 9.30 organizirajo čistilno akcijo Ankarana.

Namen akcije je prispevati k čistejšemu okolju, pritegniti širšo lokalno skupnost ter ozaveščati javnost o onesnaženosti slovenske Istre.

Čistilna akcija Ankarana, ki jo organizirajo Občina Ankaran, Krajinski park Debeli rtič in Športno društvo Ankaran bo potekala na dan, ko obeležujemo dan Zemlje, 22. aprila 2023, ob 9.30. Zbor prostovoljcev je v središču Ankarana ob tržnici. 

Gre za tradicionalno čistilno akcijo, ki jo že vrsto let v aprilu organizira Športno društvo Ankaran. S ciljem prispevati k čistejšemu okolju, pritegniti širšo lokalno skupnost ter o tovrstnih akcijah in onesnaženosti slovenske Istre ozaveščati tudi širšo javnost, je letošnja čistilna akcija organizirana skupaj z Občino Ankaran in Krajinskim parkom Debeli rtič. Na čistilni akciji bodo sodelovali tudi Služba za varstvo obalnega morja (SVOM), Direkcija Republike Slovenije za vode s koncesionarjem VGP Drava, potapljaška enota Slovenske vojske, društvo Naredi Nekaj za Naravo, skavti in drugi prostovoljci. 

Skrbimo za naravo, zato prostovoljce vljudno prosimo, da s seboj prinesejo svoje rokavice in tudi tako pripomorejo k zmanjšanju števila odpadkov. Če je le mogoče, pridite tudi brez avtomobilov. 

 Zaključek čistilne akcije bo na Sv. Katarini, za prostovoljce bo organiziran brezplačen topel obrok.

Vljudno vabljeni!