Pojdite na vsebino

V Ankaranu se začenja državno prvenstvo mladih šahistov

šah - mladinski turnir
Mladinskega prvenstva v šahu, ki ga je Šahovsko društvo Ptuj pripravilo v Adrii, se udeležuje več kot 180 udeležencev. (Foto: pexels)

Župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik in predsednik Šahovske zveze Slovenije Dušan Mes bosta danes ob 15.30 v Kongresnem centru Adria simbolično potegnila prvo potezo na šahovnici in tako odprla 31. posamično državno prvenstvo v standardnem šahu za mlade.

31. posamično državno prvenstvo v standardnem šahu za mlade do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let za leto 2024, ki se začenja danes in bo trajalo do 1. marca, pripravlja Šahovsko društvo Ptuj v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije ter s častnim pokroviteljstvom Občine Ankaran.

V igralnem prostoru v Kongresnem centru Adria se bo pomerilo več kot 180 tekmovalk in tekmovalcev iz 32 slovenskih klubov in društev. Med prijavljenimi je kar devet aktualnih državnih prvakov in prvakinj od dvanajstih možnih. Dodatno spodbudo bosta mladim gotovo dala ambasadorja prvenstva, slovenska šahistka Laura Unuk, ki je nosilka naziva mednarodni mojster in dvakratna mladinska svetovna prvakinja, ter najmlajši slovenski velemojster Jan Šubelj.

Kot je zatrdil predsednik ŠD Ptuj Danilo Polajžer, bodo organizatorji naredili vse, da se bodo mladi šahisti v čudovitem slovenskem obmorskem kraju dobro počutili. Ljubitelje šahovske igre vabijo na ogled in spremljanje tekmovanja, še posebej pa na današnjo svečano otvoritev, ki bo ob 15.30 v Kongresnem centru Adria.