Pojdite na vsebino

Za nami je še en uspešen December v Ankaranu

Razposajena mladež se je včeraj še zadnjič to zimo zapodila po ankaranskem drsališču. Prireditveni šotor po pestrem decembru danes jemlje slovo, parkirišče, na katerem je stal, bo spet na voljo uporabnikom. Tokratni decembrski festival z več kot 20 prireditvami je bil deležen odličnega odziva.

Med najbolj obiskanimi so bili plesni večer s klubom Soy Cubano, koncert skupine Zmelkoow, 30. obletnica diskoteke Raptus, ki bi lahko postala tradicionalen dogodek, rap večera z Masayah, Drillom in hrvaškim polagalcem rim Hiljsonom Mandelo ter silvestrovanje s skupino Gedore, odlično obiskana sta bila tudi nastopa Danilo Kocjančič Friends in skupine Help! A Beatles Tribute. Med šolskimi počitnicami so se predstavili tudi mladi glasbeni ustvarjalci, kitaristi pod mentorstvom Leona Strnada ter zasedbe 50/50, Under Zero in Liquid Gasoline

Danilo Kocjančič FriendsDanilo Kocjančič Friends














Najmlajši so uživali na četrtkovih otroških predstavah in skupaj z nekoliko starejšimi otroki in mladostniki razposajeno švigali po ledu. Ankaransko drsališče, kjer je Občina - kot vsako leto doslej – omogočila brezplačno drsanje in izposojo drsalk, je med tednom obiskalo približno 50 do 60 obiskovalcev dnevno, ob vikendih pa med 200 in 300 obiskovalcev na dan.

DVA 20222, drsališče, Studio DDrsališče v ankaranskem prireditvenem šotoru je vsa leta brezplačno in tako na voljo vsem. (Foto: Studio d'Or). 

Praznični december je obogatila nota dobrodelnosti; poleg dobrodelne prijateljske tekme v hokeju na ledu, v kateri so se pomerili primorski gasilci, je v prireditvenem šotoru letos prvič zaživel tudi Hladilnik toplega srca, s čimer se je tudi Ankaran pridružil tradicionalni humanitarni akciji Radia Capris.

December v Ankaranu je znova navdušil. Poleg najrazličnejših prireditev pa v prvi vrsti navdušujeta otroška razposajenost na drsališču ter veselje na obrazih obiskovalcev prireditvenega prostora, ki se ves december družijo in tkejo pristne vezi povezane lokalne skupnosti.